onsdag den 15. februar 2012

Oaxaca, Mexico

Tirsdag den 7. februar tog vi videre til Puerto Escondido, hvor vi havde en enkelt nat inden vi tog en bus til Oaxaca. Onsdag aften ankom vi til det hostel vi havde booket i 4 naetter. Vi endte dog med at blive 6, da der var utrolig meget vi gerne ville se og opleve.
Torsdag brugte vi paa at vaske toej mm. og fredag gik vi paa tur i byen.
Vi saa Santo Domingo kateralen. Udenfor stod der en masse keramikfigurer:


Indenfor var der Santo Domingos stamtrae i loftet - her proever Sara at tyde det:

Vi gik paa Museo de las Culturas de Oaxaca og saa bl.a. skatte fra en maya grav:

Og herfra kunne man kigge ind i Jardin Etnobotanico (en botanisk have):

Og saa havde de et utrolig imponerende bibliotek:

Paa vej hjemad moedte vi et optog. Det er lidt som om vi altid loeber ind i en byfest af en art og Oaxaca var ingen undtagelse:


Loerdag tog vi et "cooking class" og vi startede med at tage til Central de Abastos markedet for at koebe ind. Her fik vi ogsaa smagt paa saltede graeshopper:

Og vi koebte bl.a. chokolade der skulle i vore mole negro, hvilket er én af de 7 mole de har i Oaxaca. Det er en slags chili pasta og den sorte er den med allerflest ingrediemser

Kurset blev afholdt af mor og soen, hvor soennen kunne tale engelsk. Her sidder han med alle de ingredienser vi skulle bruge til mole negro:

Her er Sarah i gang med at stege nogle af alle de forskellige toerrede chilier vi skulle bruge:
Her ses de to amerikanske piger vi tog kurset sammen med (Jill og Veronica) sammen med moderen i huset. Jill og Veronica boede i Oaxaca som en slags del af deres uddannelse:

Vi fik ogsaa mulighed for at proeve at lave tortillaer. Det var en hel del svaerere en man skulle tro. Her er Sarah i gang:

Her ses Sara med vores Aztec soup og vores sorte mole med kylling. Det var super laekkert.

Kurset sluttede kl. 3, saa vi saa vores snit til at gaa paa Mercado de Artesanias:

Soendag havde vi booket en tur udenfor byen. Vi startede med at se El tule - et kaempemaessigt trae:


Vi koerte til Teotitlan del Valle og saa et vaeveri:


Og videre til Hierve el Agua som er en kilde med meget mineral- og saltholdig vand, som goer at der kommer aflejringer af disse mineraler paa klipperne:

Ja, det er ikke vand man kan se men aflejringerne der er bygget op gennem de sidste mange tusind aar:
Udsigten her oppe fra var helt eminent. (Bonus info: bjergene der ses bag os skulle vaere det sted i Mexico hvor der findes flest pumaer).

Vi er nu i et landskab der virkelig lever op til forventningerne om Mexicansk natur med kaempe kaktusser i alle afskygninger:

Vi spiste frokost og koerte videre til Mitla ruinen:

Sidst men ikke mindst besoegte vi et Mezcal destilleri og der var selvfoelgelig mulighed for at smage paa det hele:

Mandag tog vi foerst en lokal bus ud til San Bartolo Coyotepec, der er en landsby der er kendt for sit sorte keramik:


Til frokost spiste vi paa cafe og hvor var det laekkert:

Bagefter tog vi en collectivo (taxa hvori man propper saa mange mennesker ind som muligt, dvs 5 foruden chauffoeren) ud til Atzompa, der er en anden lille landsby kendt for sit groenne keramik:

Her fik vi ogsaa til til et rigtig turistbillede i én af gaderne:


Mandag aften flottede vi os og gik paa en laekkert restaurant og fik tre retter med vin og kaffe.
Her har Sara gjort sig klar til en aften i byen:


Sarah med Zócalo i baggrunden:


Menuen stod paa:
Forret: Advokado fyldt med fantastisk krabbesnask samt chilensk hvidvin.
Hovedret: Fillet mignon med chilensk roedvin.
Desset: Kaffe samt oste kage med baer/choko-ostekage.




Tirsdag aften koerte vi videre til San Cristobal, men inden skulle vi lige naa at se Monte Alban ruinerne:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar