fredag den 17. februar 2012

San Cristobal (igen), Mexico

Vi er nu tilbage i San Cristobal de las Casas. Her er et billede ud over byen:

I dag har vi vaeret oppe ved den lille bjergby San Juan Chamula, hvor de har meget besynderlige religioese skikke. Tilfaeldigvis ankom vi under et karneval, saa folk loeb rundt med neg/ris, faner og maerkelige hatte i en slags optog ude foran kirken. Inde i kirken var der en mystisk blanding af mennesker. Der var to smaa hold musikere i hver sin ende af kirken, der klimpede lidt paa guitar, tromme og harmonika. I et hjoerne sad en familie og spiste, paa gulvet foran en masse stearinlys foran statuer af diverse helgener laa kvinder og graed, et andet sted sad en medicinmand og foelte pulsen paa en syg kvinde for at bestemme hendes sygdoms natur og bestemme hvilke lys, der skulle taendes for at helbrede hende. Praester i meget spraglet og farverigt toej og spidse hatte holdt til i et andet hjoerne. Det hele var meget specielt, men paa en eller anden maade var religionen mere ligetil og nearvarende end i andre kirker, der tit kan virke kolde.
Desvaerre maatte man ikke tage billeder mens de religioese haldlinger fandt sted, men her er et enkelt billede af kirken udefra:

Vi kom ogsaa forbi endnu et vaeveri paa vores tur:

Vi har nu vaeret i Mexico i over 3 uger - og hvor har det vaeret fantastisk! Her som afslutning kommer et overblik over ruten vi har taget i Mexico:
A: Cancun
B: Merida
C: Palenque
H: San Cristobal de las Casas
E: Mazunte
F: Puerto Escondido (kun lige en enkelt overnatning, saa herfra er der ikke noget indlaeg)
G: Oaxaca
H: San Cristobal de las Casas (igen)
I: Graensen til Guatemala

I morgen loerdag d. 18. februar tager vi ind i Guatemala... Foerste stop bliver Quetzaltenango, ogsaa kaldet Xela, hvor vi tager et spansk sprogkursus og skal bo hos lokale familier. Vi glaeder os!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar