tirsdag den 6. marts 2012

Quetzaltenango, spansk kursus, Guatemala


Saa kom vi til guatemala!
Vi ankom til Quetzaltenango (ogsaa kaldet Xela) loerdag d. 18. februar. Her tog vi to ugers spansk sprogkursus paa skolen Utatlan og imens boede vi hos lokale i "home stays" hvor vi fik morgen-, middags- og aftensmad. Vi fik 5 timers ene-undervisning 5 dage om ugen. Her sidder Sara sammen med sin laere paa skolen


Lidt lektier blev det ogsaa til, selv om vi nu paa ingen maade var haardt belastede hvad hjemmeopgaver angik.


Vi boede ved to forskellige familier - eller rettere Sarah ved en mor Edna og Sara hos hendes datter Claudia. De var naboer saa der var ikke langt mellem os, men vi spiste og sov hver for sig, saa vi fik oevet lidt spansk. Her er Saras vaertinde og en af hendes 3 boern:


Sara boede paa et lille vaerelse oppe paa taget hvor der var skoen udsigt over byen. Her staar hun ved vinduet:

Og her er udsigten i dagslys:

Selve skolegangen var nu kun en lille del af det at vaere i Xela. Skolen arrangerede hver dag aktiviteter som man kunne melde sig til og sammen med de andre studerende havde vi mange skoenne oplevelser. Den foerste uge vi var i byen var der karneval og det skulle selvfoelfgelig opleves i bedste stil med candyfloss og det hele:


Det viste sig dog at der er tradition for at kaste med konfetti, mel og aeg! Vi undgik aegene (Sara kun med noed og naeppe) men mel og koenfetti fik vi i store maengder!

Der er mange vulkaner i omraadet og saa en anden dag gik turen til nogle naturlige saunaer. Det vildeste ved den tur var nu naesten transporten, hvor vi foerst koerte i Chicken Bus (de meget favestraalende og propfyldte lokale busser som der nok skal komme billeder af senere!) og derefter paa ladet af en pick-up truck:

Sjovere end saunaerne var de meget hotte Hotsprings. Der var tre bassiner hvor af det var umuligt at opholde sig i mere end et par sekunder af gangen. Nummer to og tre var en anelse koeligere og skoenne. Omgivelserne var fantastiske, som en amerikaner vi moedte paa turen sagde, var det som taget ud af Jurassic Park med kaempe bregner, vandfald og bjerge til alle sider. Her ligger Sarah og nyder livet:

Saa var der madlavningskursus hvor vi lavede enchiladas og "noget friturestegt dej med sukker" som vi ikke kan huske navnet paa til dessert:

Fredag aften var der faelles aftensmad. Hveranden fredag soergede skolen for maden og hveranden var der "potluck" eller sammenskudsgilde. Vi lavede frikadeller med kartoffelsalat - og vi var saa skuffede da frikadellerne gik som varmt broed for vi havde lidt haabet paa at vi kunne faa lov at spise dem alle sammen selv ;-) Her er Sara med fingrene i farsen:

Til disse spis-sammen-aftner blev der ofte drukket en oel eller to. Meget mere skulle der heller ikke til for at faa en lille fjer paa naar oellene kom i 1L flasker:


Den sidste dag vi var i Xela var der fodboldkamp i byen som skolen ogsaa arrangerede en faelles tur ud til. Hjemmeholdet havde jubilaeum saa der var fest og glade dage. Her ses Xelas fans marchere gemmen byen paa vej til stadion:


Det var lidt af nogle vanvittige fans der havde romerlys og fyrvaerkeri i laessevis under kampen. Der var fantastisk stemning og her sidder vi saa til kampen:

Bagefter var gik vi ud og spiste "street food" ved en af de utallige boder - det var saa laekkert!
Og en lille bytur blev det da ogsaa til med to amerikanere. Her ses Sarah (med hat) og amerikaneren Erin:


En af de foeste dage i Xela fandt vi en fantastisk cafe ved navn Braveria der havde alt hvad hjertet begaerer: Laekker morgenmad, milkshake og smoothies, fantsatiske flotte kager, gode sandwich og naesten bedst af alt vildt hyggelig atmosfaere og en stor sofa man kunne sidde i i timevis og laese en god bog. Det blev vores stamsted og selvom vi fik 3 moltider om dagen hjemme hos vores vaertsfamilier kom vi alligevel til at proeve naesten alt hvad denne vidunder cafe havde at byde paa. Der var flere andre af de studerende paa vores skole der ogsaa blev afhaengige og det var ret hyggeligt at vi flere gange moedte folk vi kendte. Vi afslutter fortaellingen om Xela med et bar billeder fra Braveria:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar