fredag den 27. april 2012

Sacramento, Californien, USA (del 1)

Efter en nat i Berkeley bevægede vi os så småt mod Sacramento. Her skulle vi besøge Chris vi mødte i Vietnam for næsten 3 år siden. Vi havde dog først aftalt at vi ville komme torsdag (og ikke tirsdag) og vi havde ikke hørt fra ham om det var ok vi kom to dage før. Derfor begav vi os op ad Highway 1, det var imponerende, men vejret kunne have været bedre. Der var gråvejr og det regnede af og til.
Da det blev sen eftermiddag og vi stadig ikke havde hørt noget fra Chris bestemte vi os for at tage til Sacramento og indlogere os på byens hostel. Det viste sig at være et kæmpe stort og flot viktoriansk hus hvor vi mødte en dansk pige vi gik ud og fik en øl med.

Vores hostel i Sacramento - og det var lige så vildt indeni.
Tirsdag eften snakkede vi med Chris, der sagde vi bare kunne komme ud til ham onsdag, så fandt vi ud af noget (han tilbød også at vi tirsdag aften bare kunne køre ud til hans hus for det var ikke låst.) Vi aftalte dog at vi skulle tage ud til ham onsdag middag. Onsdag formiddag havde vi så tid til at gå lidt rundt og nyde byen. Sacramento er langt mindre turistet end andre byer vi har set, så den havde en helt anden stemning. Det virkede på en måde meget mere som en hverdagsby og vi blev en lille smule forelskede i den.


De hyggeligste huse i downtown Sacramento.


Det viste sig at Chris for tiden bor hos hans forældre (i Folsom - ja, ligesom fængslet), fordi han snart (21. april) skulle giftes i Michigan. Efter brylluppet skulle han og hans kone (Rachel) flytte i en ny fælles lejlighed, og derfor boede Chris midlertidigt hos sine forældre. Torsdag tog hans forlovede til Michigan, så derfra kunne vi låne hendes lejlighed inde i byen.
Onsdag kunne vi blot sove i forældrenes hus, de var i deres hytte ved Lake Tahoe og ville først komme tilbage fredag, så det ville ikke genere dem. Chris skulle dog ind til byen og mødes med Rachel inden hun tog afsted, så vi fik huset for os selv... Troede vi.





Først vil jeg dog lige fortælle om vores onsdag eftermiddag. Chris viste os huset: med pool og spa udenfor, kæmpe køkken/alrum med kæmpe tv og pejs, utrolig mange væresler, flygel og meget blødt gulvtæppe. Derefter viste han os rundt i Folsom området, så Folsom Prison, fængselsmuseet og den gamle bydel med westernhuse og spiste lækker pizza. Derefter tog Chris ind til byen og vi havde huset for os selv.

Os udenfor Folsom Prison - det var lige begyndt at hagle da Chris tog billedet. Derfor de lidt mærkelige udtryk.

Vi købte ind til boller og muffins (vi havde fået lov til at bage) og havde bagt muffins og sad og spiste pizzaresten og så "Pan Am" på computeren hen ved 9, da der kom ind hund ind i køkkenet. Det gik hurtigt op for os at det måtte være Chris' forældre der var kommet tidligt tilbage fra Tahoe, men tænkte at de jo godt vidste vi var der. Men nej, der tog vi grueligt fejl. Hans forældre så meget betuttede ud da de kom ind og spurgte hvem vi var. De tog det egentlig meget pænt taget i betragtning af at der sad to fremmede piger i deres køkken, der havde bagt muffins.

Hans mor skrev til Chris at hun havde mødt os og han ringede tilbage og forklarede. Hun var vildt snaksaglig og fortalte en masse og fandt rene håndklæder mm. frem til os. Herefter trak vi os tilbage til vores værelse, da forældrene skulle tidligt op og til møde.
En rimelig skør oplevelse, men det var nu meget sjovt.

1 kommentar: