tirsdag den 8. maj 2012

Salt Lake City, Utah, USA (del 1)

Vi ankom til Salt Lake City fredag d. 27. april midt på eftermiddagen, hvor Blake og Lauren tog imod os og introducerede os for deres forældre og to yngre brødre Ryan og Kyle. Både Blake og Lauren er flyttet hjemmefra og studerer i byer et stykke væk fra Salt Lake City, men var kommet hjem i weekenden for at være sammen med os.
De havde masser de gerne ville vise os så vi to hurtigt afsted ind til "Downtown". Første stop var The Capitol, som udvendigt er en kopi af The White House.

Sara, Lauren og Sarah foran The Capitol, Salt Lake City, Utah
Det var også vildt imponerende indenfor, måske i endnu højere grad fordi vi blev mødt af meget høj pop-musik, da vi kom ind i det flot udsmykkede lokaler med højt hvælvede lofter. Det er i disse rum at lokale highschools holder deres prom (Rimelig seje omgivelser til et prom!!) og DJ var ved at gøre lydsystemet klar.  

Turen gik videre til et helt nybygget mall City Creek Center. Det er nok det flotteste butikscenter jeg nogensinde har set. Der var en lille å (som navnet antyder) der løb gennem centeret. Det er egentlig et udendørs center, men på dage med dårligt vejr, som den dag vi var der er der et glastag der lykker sig over gaderne. Det bedste var næsten den to-etager kæmpe store "Forever 21"-butik - en tøjbutik kæde som vi har fuldstændigt forelskede i.
Sara, Blake og Lauren i City Creek Center

Blake og Laurens familie tilhører The Church of Jesus Christ of  Latter-day Saints, hvilket for de fleste er kendt som mormoner. Salt Lake City er hovedsædet for mormonerne og over halvdelen af befolkningen i Salt Lake City tilhører denne religion, så de har mange vigtige bygninger her. Området omkrig disse bygninger er holdt med et væld af blomster - så smukt.


Vi var inde og se Joseph Smith Memorial Center, hvor de afholdt forskellige officielle møder og da vi kom der ind var der en bryllupsreception igang så folk havde vildt fint tøj på og vi følte os lidt underdressed.


Vedsiden af lå et af deres templer. Det var bygget af marmor og så ud som et slot taget ud af et eventyr. Her måtte vi desværre ikke komme ind, da kun tilhængere af religionen, der har gennemgået et lille interview of fundet værdige, må komme ind.


Vi gik istedet hen til deres visitor-center/museeum hvor to "søstre" viste os rundt. Det var ved at blive lidt sent, så det blev en hurtig rundtur hvor vi så en model af templet og hvordan det var bygget op inden i, en koncertsal hvor koret The Spoken Word optræder (Vi var så heldige at de optrådte om søndagen mens vi var der, så vi var inde og se dem, men mere om det senere) og så så vi denne Jesus statue, som det eftersigende er en dansker der har lavet.

Kæmpe orgel  i koncertsal.




Da vi kom ud igen efter rundvisningen var det blevet helt mørkt og templet så om muligt endnu mere eventyrligt ud i mørket.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar