lørdag den 5. maj 2012

Yellowstone National Park, USA

Vi havde ca halvanden dag i Yellowstone National Park på vej sydpå igen. Og hvor var der mange flotte og imponerende ting at se, så vi havde som altid en lille smule travlt.

På vej ind i national parken kom vi tilfældigvis forbi et utrolig fint sted med varme/kogende bassiner. Vandet var så mineralfyldt at det nogle steder havde afsat så mange mineraler på kanten af bassinet af det ligene et snelandskab på afstand:

Mineraler afsat på bassinets kant og omkring.

Vi gik ud til et vandløb om fandt et gnavet ben på vejen. Det synes Sarah vist ikke så godt om (jvf. billedet). Bagefter fandt vi ud af at én af hovedreglerne for at undgå bjørneangreb er at holde sig væk fra kadavere mm.

I indgangsbyen til narionalparken gik der hver gang vi kom forbi enten bisoner eller hjorte rundt. Her er et billede af en lille bison midt i landsbyen:




Vi tog en lille gåtur ud i et område/skov med en masse geysere. Da vi kom ud til den der kaldes "Steamboat" var vi sikre på den var ved at gå i udbrud. Vi fik dog lov til at stå og kigge på den halvsprudlende geyser længe uden vi så mere end en meter høje sprøjt. Når den rigtig går i udbrud kan den skyde vand op til 30 m op i luften hvilket kan ske med et interval på mellem 4 dage og 30 år. Ikke den mest pålidelige geyser der er set.
.

Sarah iagtager spændt "Steamboat".


Da vi dagen efter kørte ind i national parken blev vi fanget bag ved 4 bison okser, der spadserede på vejen. Efter vi havde kørt bagefter dem længe fik vi overhalet og tog dette billede:



Et andet sted hang en kæmpe flok bisonser ud ved vejen og nogle af dem var så ligeglade med bilerne af de bare lå på vejen:



Vi gik ind på et visitorcenter for at høre hvor vi kunne finde en god gåtur. Park Rangeren anbefalede os en tur på en af de veje der stadig var vinterlukket for biler, men nævnte også at der jævnigt blev set bjørne i området. Vi smuttede derfor forbi den lille lokale butik for at finde en "Bear Spray" (hvilket bare er en stærk peberspray). Det viste sig dog at den kostede $50 (!!!) hvilket vi blev enige om var mere end vores liv var værd, på trods af at ekspedienten da lige skulle fortælle os at der de sidste år havde mistet to mennesker til "Bear Attacks" og at "you can't put a price on safty" - ja tak.
Lige da vi gik ud på vejen stod der et skilt med at den sidste "bear sighting" var forekommet kun to dage før, og vi var lige ved at vende om, men synes også det var for fjollet. Vi tog altså turen uden bjørne-spray - og var totalt rædselsslagne! Vi sang hele vejen for at være sikre på at lave nok støj til at skræmme alle vilde dyr væk og gik og var konstant overvågne. Vi lavede planer for hvordan vi skulle reagere hvis vi så en bjørn - hvis den var langt væk så vel som hvis den gik til angreb på en af os... puha, langt om længe kom vi frem til destinationen på vores gåtur: Vandfaldet på billedet nedenunder, og vi mødte heldigvis ingen bjørne på vores vej.

På vejen tilbage fra vandfaldet kom vi forbi flere bisoner:


Vores næste stop var geyseren Old Faithful. Det er en af de mest stabile geysere i Yellowstone og den går i udbrud med et gennemsnits interval på halvanden time.
Da vi ankom sad der en del mennesker og ventede så vi tænkte at vi nok var kommet på et godt tidspunkt, men vi skulle lige tisse af inden vi satte os - vi kunne jo risikere at komme til at sidde en times tid og klemme sammen. Selvfølgelig tik geyseren igang mens vi var på toilettet og nedenstående billede er taget mens vi løber hen mod geyseren for at se det sidste af udbruddet.



De sidste vi så i nationalparken var Upper og Middle Basin, som var en masse små varme/kogende dyb blå pools og små geysere med en masse flotte mineral aflejringer stærke orange og gule farver. Vi ville lidt ønske at vi kunne have taget billeder direkte oppe fra, men dette var det bedste vi kunne præstere:




Godt nok så vi ikke hele Old Faithfuls udbrud tilgengæld så vi denne lille geyser der sprøjtede vand godt 5m op i luften.







Lige endnu et billede af det vidunderlige landskab. Her er vi på vej ud af Yellowstone National Park.



Efter Yellowstone kørte vi mod Salt Lake City, Utah. På denne tur kom vi igennem noget virkeligt sjovt vejr. Der var sne/regnbyger som gjorde at det så ud som om himmel og jord gik i et nogen steder, mens solen skinnede andre. Og bjerglandskabet gjorde bare det hele mere eventyrligt!

1 kommentar:

  1. Det er nogle skide gode indlæg I laver! De er så spændende at læse og billederne er jo fænomenale! Jeg kan se I har huer på i Yellow Stone - er der koldt på denne tid?

    SvarSlet